broosdebruijnarchitecten
naar overzicht

woonhuis Arnemuiden
nieuwbouw

Op een prachtige kavel aan het Veerse Meer hebben we een woning ontworpen die optimaal gebruik maakt van de locatie en oriëntatie. Een volledig glazen noordgevel zorgt voor een spectaculair zicht op de tuin en het water. Het daglicht komt tot diep in de woning. De houten gevel is thermisch verduurzaamd en vergrijsd. De witte kozijnen, plafonds en wanden geven de woning een licht en ruimtelijk voorkomen.

Een wens van de opdrachtgever is om met het hele gezin samen te leven tijdens de vakanties. Het interieur van het huis heeft daarom een open karakter gekregen door de begane grond en verdieping met elkaar te verbinden door twee vides. Een studiebalkon op de overloop heeft zicht op de woonkamer en eetkeuken. Er zijn meerdere doorkijken en zichtlijnen die het hele huis met elkaar verbinden.

Een grote veranda geeft aan de verschillende zijden van de woning beschutte plekken om te verblijven. Met een buitenhaard kan het gezin een lange periode van het jaar ook in de avonden aangenaam buiten zitten. Samen met de vele openslaande deuren wordt het buitenleven in en rondom de woning versterkt.

ontwerp     2014

uitvoering  2015

aannemer  Bouwbedrijf van der Linde

naar overzicht