broosdebruijnarchitecten
naar overzicht

woonhuis Den Haag
nieuwbouw

Op een unieke kavel, omringd door water, hebben we een villa ontworpen die tot de verbeelding spreekt. Enerzijds is er vanuit het oogpunt van privacy gekozen voor een terughoudend ontwerp naar de straatzijde met een relatief gesloten karakter. Anderzijds is het ontwerp naar de tuin open en transparant met grote glazen puien en een optimale relatie tussen binnen en buiten.

Een solide begane grond van metselwerk draagt het gestucte volume van de verdieping. Deze kraagt aan verschillende zijden uit. Aan de voorzijde ontstaat zo een spectaculaire carport. Aan de achterzijde zweeft de verdieping boven de tuinkamer. Door een glazen pui tussen carport en tuinkamer ontstaat een zichtlijn dwars door het huis en wordt het transparante karakter van het huis versterkt.

Over de volle breedte van de woonkamer bestaat de gevel uit schuifpuien. De betonnen vloer binnen loopt door in de terrasvloer buiten. Een glazen vouwwand transformeert de binnenruimte tot buitenruimte. Omdat de verdieping is verschoven ten opzichte van de begane grond, ontstaat een groot dakterras.

ontwerp          2014

uitvoering       2015

oppervlakte    435 m2

inhoud            1.570 m3

aannemer       Knaap Bouwbedrijf

fotografie       Marcel van den Burg

naar overzicht