broosdebruijnarchitecten
naar overzicht

woonhuis Poeldijk
nieuwbouw

Op een kavel tussen de kassen van het Westland hebben we een robuuste vrijstaande woning ontworpen waarbij verschillende uitsparingen en insneden de woning een eigen dynamiek geven. De gesloten gevelvlakken geven privacy en gelijktijdig heeft de woning een ongekend groot oppervlak aan glazen puien.

Zowel de oost-, zuid-, als westgevel hebben grote overstekken die terrassen overdekken. Voor verschillende momenten van de dag zijn er aangename buitenplekken gecreëerd met voldoende beschutting. De verdieping heeft een groot dakterras en de en suite badkamer heeft een verrassende buitenruimte.

De donkere aluminium kozijnen liggen in het vlak met het lichtgrijze stucwerk. De garagedeur is weggedetailleerd in de terugliggende gevel en geeft toegang tot een garage voor meerdere auto's. Een tweede entreedeur geeft toegang tot een kantoor aan huis. De zonwering is geïntegreerd in de spouw van het glas en versterkt het strakke interieur.

ontwerp      2012

uitvoering   2015

aannemer   Zwarts Bouw

 

naar overzicht