broosdebruijnarchitecten
naar overzicht

woonhuis Rotterdam
nieuwbouw

Het woonhuis is ontworpen als een doos dat vanaf de straatzijde een gesloten karakter heeft. Naar de waterkant toe opent de woning zich en biedt het door de grote glazen puien vrij uitzicht op de tuin en het water. Het antriciet van de gestuukte gevel vormt een contrast met de donkere kozijnen, die met het glas donkere banden vormen en zorgen voor het sculpturale geheel.

Door de deels terugspringende gevel van de begane grond kraagt de doos op de verdieping spectaculair uit boven de woningentree. Op de eerste verdieping is er een groot overdekt terras dat bereikbaar is vanuit de hoofdslaapkamer en de overloop. Het volledig overdekte terras geeft beschutting tegen regen en zon.

Het interieur is strak en minimalistisch uitgevoerd. Boven de slank gedetaillieerde open trap bevindt zich een daklicht wat voor een mooi strijklicht langs de wand zorgt en de hal een lichte uitstraling geeft.

ontwerp      2008

uitvoering   2010

aannemer   WERC Bouw BV

naar overzicht