broosdebruijnarchitecten
naar overzicht

woonhuis Almere
nieuwbouw

Het woonhuis is op meerdere aspecten bijzonder en uniek. Architectuur en constructie gaan in dit ontwerp naadloos samen. Het ontwerp oogt robuust en is op detailniveau zeer verfijnd. Het constructieve staalskelet waar het woonhuis grotendeels uit is opgebouwd blijft in het interieur volledig in het zicht. Dit industriële karakter van de woning wordt in de materialisering van de gevels verder doorgevoerd. "Corten" stalen gevelplaten geven de woning in tijd een veranderlijk voorkomen; van diep donker staal kleurt de gevel naar helder oranje en eindigt donkerbruin-oranje. 

De woning heeft een introvert karakter en geeft de bewoners de gewenst privacy. De grote woonkamer heeft over de volle breedte te openen schuifpuien voor een optimale relatie met de tuin.

Een vrij overhangend overstek geeft het terras op spectaculaire manier beschutting tegen regen en zon. De slaapkamers en de badkamers zijn met hun grote ramen georiënteerd op een groendak; een verborgen tweede tuin.

ontwerp      2009
uitvoering      2011
oppervlak 279 m2 BVO
inhoud 944 m3
aannemer Reimert Ubink
fotografie Marcel van den Burg



 

naar overzicht